dijous, 3 de desembre de 2015

Nota de premsa

Avui hem presentat la Ruta de la Boira als medis! Vols saber què hem dit? Adjuntem la nota de premsa.


La Boira Turística de Ponent i Boira Bike organitzen la 2ª Ruta diumenge dia 10 de gener de 2016. Hi col·laboren la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament de Vila-sana, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el Castell del Remei i l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, entre altres productors i artesans de Ponent. L’acte pretén cridar l’atenció del potencial turístic del territori de la boira, és a dir, paisatges i productes de la Plana de Lleida.

El president del Consell Comarcal el Sr. Josep Mª Huguet ha presentat l’esdeveniment com una opció per gaudir de la boira i del territori. Els alcaldes presents han mostrat molta satisfacció en que la ruta passi per les seves poblacions.

La ruta de la boira consistirà en dues parts. La primera part, són dues caminades circulars de 10 i 22 km. Totes dues segueixen camins de terra amb inici i final a Vila-sana, que serà la seu central de l’esdeveniment. L’hora de sortida de les caminades serà a les 9 h. del matí.  Totes dues passaran per l’Estany d’Ivars i Vila-sana des d’on la llarga continuarà cap al Castell del Remei i Ivars d’Urgell i la  curta tornarà cap a Vila-sana. Durant el recorregut, els participants disposaran d’informació turística sobre els diferents indrets per on passarà la ruta, avituallaments amb producte de proximitat i inclús un tast de vi. A l’arribada a destí, hi haurà una gran degustació de productes i cassola de tros a la fira lifara. 

Les caminades només estan obertes als qui s’han inscrit prèviament a la pàgina web de la ruta de la boira. Aquest any la ruta serà solidària, ja que 1€ de cada inscripció estarà destinat a la compra d’un cavall de la raça Camarga per a l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Paral·lelament també es repetirà el concurs fotogràfic d’Instagram, amb diversos premis.

La segona part serà la fira lifara amb seu al pavelló municipal de Vila-sana i amb productes de proximitat. Romandrà oberta des de les 10 h fins a les 20 h. Aquesta fira estarà oberta a tot el públic. Hi haurà l’assistència d'una cinquantena de productors/artesans de la província de Lleida. A l’hora del vermut, a les 12:30 h, hi haurà un tast/maridatge de cerveses i formatges. A la tarda, prèvia inscripció (places limitades), hi haurà tres tallers adreçats als nens entre 4 i 12 anys (decoració de galetes, mandongo, i reciclatge). Durant la jornada hi haurà diferents sorpreses, de caràcter teatral, que amenitzaran la fira.